Matematik

Ortogonale funktioner

17. november 2010 af Phienix (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej derude.

Jeg står og skal vise at to funktioner

f(Φ) = 1/ (√2π) * exp( i*ml*Φ )
Og
g(Φ) = 1/ (√2π) * exp( i*nl*Φ)

hvor ml ≠ nl

er ortogonale, indenfor et fysisk aspekt. Jeg skal altså vise at

∫f*(Φ)g(Φ) dx = 0            for grænserne -∞ til ∞. Jeg er kommet frem til, at man ikke kan se forskel på Φ og (Φ + 2π), så grænserne kan muligvis ændres.

Mit spørgsmål er så, skal jeg benytte Euler's metode for at evaluere dette integral? :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2010 af peter lind

Det er ret sikkert at du skal ændre det til et interval af længden 2π. Hvis mi = ni vil du få f*(Φ)g(Φ) = 1/(2π), så det går ikke med uendelige grænser. For mig ser det ud til at det drejer sig om fourier analyse og der er grænserne  et interval af længden 2π


Svar #2
17. november 2010 af Phienix (Slettet)

Jeg har desværre ikke haft om fourier analyse endnu :/


Skriv et svar til: Ortogonale funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.