Matematik

Matematik, brug for hjælp!

17. november 2010 af BobbySingh (Slettet)

Hej jeg er gået i stå ! :(

f (x) = 15x + 75

Hvor f(x) er prisen (angivet i kr.) for at transportere varer x km.

Bestem prisen for at transportere varer 10 km. Beskriv, hvad konstanterne 15 og 75 fortæller om prisen på vareudbringningen.

forstår ikke helt hvad der menes med opgave, håber at nogen kan hjælpe! Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Beregn f(10) ved at indsætte x = 10 i forskriften. De 75 (kr) er et fast gebyr, der opkræves ved hver udbringning, og de 15kr/km er taksten pr km.


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. november 2010 af PeterValberg

 x er antallet af kørte km
15 er pris pr. kørt km
75 er startgebyret

hvis du skal bestemme prisen for 10 km transport, skal du bare indsætte x=10:

f(10) = 15·10 + 75 = ???? 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. november 2010 af pensionist (Slettet)

15 er prisen pr. km, 75 er et startgebyr

indsæt x = 10 i ligningen, så har du prisen for vareudbringningen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2010 af pensionist (Slettet)

"Learning everything from one person can be limiting."  – Charlie (Horse trainer)


Svar #5
17. november 2010 af BobbySingh (Slettet)

Mange tak for hjælpen, det hjalp mig utroligt meget !


Skriv et svar til: Matematik, brug for hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.