Fysik

kræfter der indgår i dette forsøg?

17. november 2010 af Frook (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg sidder med denne opgave, og vil være sikker på hvilke kræfter der ind går:

EN KASSE DER LIGGER PÅ ET GULV, VEJER 50KG. GNIDNINGSKOEFFICIENTEN MELLEM KASSEN OG GULVET ER 0,8 EN MAND VIL FLYTTE KANNSEN DERFOR SKUBBER HAN TIL DEN MED EN KRAFT PÅ 450 NETWON. HAN SKUBBER DEN I 3 SEKUNDER

a) hvor langt flytter kassen sig på 3 sekunder?

jeg har gnidningsfraften fg=μ*FN og normal reaktionen FN = m*g, men indgår der andre kræfter?

på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2010 af Bombadil (Slettet)

Ikke med de givne oplysninger, hvor det vel er implicit at gulvet er plant.  -  Altså jo selvfølgelig kraften fra manden.

edit: Eller der indgår jo naturligvis også tyngdekraften! Som jo bliver modsvaret af normalkraften.


Svar #2
17. november 2010 af Frook (Slettet)

ah super mange tak!!


Svar #3
18. november 2010 af Frook (Slettet)

er kommet frem til dette :

trin 1:

finder fres først tyndgekraft beregningen: ft =50*9,82 =491

og tyngdekraften  er det samme som fn så fn = 491

så kan jeg beregne gnidningskraften = fg  = 0,8*491 = 392,8

så fres = 392,8

trin 2newtons anden lov fres = m * a

kender fres og massen så får dette 392,8 = 50*a isolerer a og får 7,85=a

trin 3 bevægelses formel hvor jeg burger S = V0 * t +0,5*a*t2

med de resultater jeg har indtil nu får jeg S = 0*3+0,5*7,85*32 = løser den i solve på cas og får 35,32meter

kan det passe?


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. november 2010 af Bombadil (Slettet)

Nja... det må være

 fres=fmand-fg = 450N-392,8N = 57,2N


Svar #5
18. november 2010 af Frook (Slettet)

ah okay jag den så slet ikke på manden som faktor, men med den ændring vil trin 2 + 3 er rigtige nok?


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. november 2010 af Bombadil (Slettet)

ja


Svar #7
18. november 2010 af Frook (Slettet)

fantastisk du har været en stor hjælp!! takker mange gange for, at du tog dig tid til at besvare mine spørgsmål!


Skriv et svar til: kræfter der indgår i dette forsøg?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.