Kemi

Kemi opgave!

19. november 2010 af Dising (Slettet)

Hej.

Jeg sidder med en opgaver som jeg, skal have lavet rimelig hurtigt. Er der nogle som kan hjælpe mig???

2 SO2(g) + O2(g) + 2H2O(l) ! 2H2SO4(l)
 

Hvis man starter med 50L SO2 og 100mL vand, hvor mange mL svovlsyre får man så
dannet?
Densiteten af svovlsyre er 1:84g=mL.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2010 af onan (Slettet)

SVARET ER 4 DET ER ELEMTERT


Svar #2
19. november 2010 af Dising (Slettet)

hvordan det????


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2010 af mathon

     H2O:
                       n = m/M = (V·ρ) / M = ((0,100 L)·(1000 g/L)) / (18,02 g/mol) = 5,55 mol

                       stofmængdeforhold:         H2O : H2SO4 = 1 : 1

ækvivalerende

     H2SO4:
                       V = m/ρ = (n·M) / ρ = ((5,55 mol)·(98,08 g/mol)) / (1,84 g/mL) = 295,84 mL
      
           


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2010 af mathon

forudsat at
SO2 - mængden er tilstrækkelig.

Men du har ikke anført noget om tryk og temperatur
hvorfor

               n(SO2 (g)) = p/(R·T)·V                  ikke kan beregnes


Skriv et svar til: Kemi opgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.