Fysik

Laks, springer, vandfald og fart

19. november 2010 af SAGU (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 3

En laks soringer 3,0 m op ad vandet for at forcere et mindre vandfald.

Beregn laksens fart når den forlader vandet.


Svar #1
19. november 2010 af SAGU (Slettet)

*springer


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Laks er specielt dygtige til at bruge ligningerne for det frie fald.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2010 af fortabtdanskelev (Slettet)

jeg vil umilbart tro at vi mangler nogle data fra tidligere opgaver 


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, der er tilstrækkeligt kendt til at løse opgaven. Det drejer sig om at bestemme den begyndelsesfart, et objekt skal have i et lodret kast for at opnå en maksimal højde på 3,0 m.


Svar #5
19. november 2010 af SAGU (Slettet)

Hvordan ser udregningen ud?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. november 2010 af fortabtdanskelev (Slettet)

 jeg vil da bare mene at vi har brugt for en masse da vi har med tyngdekrafterne at gøre


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Beregn først den tid t, det tager at falde distancen s i et frit fald med konstant tyngdeacceleration g:

s = (1/2)gt2 . Farten er v = gt , så ved elimination af t fås

s = (1/2)g(v/g)2 , elelr

v = (2gs)1/2 .

Indsæt s = 3,0m til beregning af den krævede begyndelsesfart.


Svar #8
19. november 2010 af SAGU (Slettet)

hvordan ser udregningen så ud efter dette med 3,0 m??? (forstår det ikke)


Svar #9
19. november 2010 af SAGU (Slettet)

hvor får du det der 1/2 og 2gs fra?


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#9

Fra integration af bevægelsesligningerne med konstant acceleration g.

#8

Indsæt s = 3,0m i udtrykket for v.


Svar #11
19. november 2010 af SAGU (Slettet)

? v


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#11

Se #7

v = (2gs)1/2 , s = 3,0m


Svar #13
20. november 2010 af SAGU (Slettet)

se 7?

Kan du ikke bare lige skrive udregningen?

HVILKE NOGET SKAL JEG SKRIVE NED? og hvor meget?


Svar #14
20. november 2010 af SAGU (Slettet)

når jeg har et resultat, hvad skal jeg så skrive af betegnelse bagved??? når det er fart?


Svar #15
20. november 2010 af SAGU (Slettet)

Nu, har jeg fundet ud af beregninger og har fået nogle resultater. MEN hvilke betegnelser skal jeg sætte på når det er noget med fart????


Brugbart svar (0)

Svar #16
20. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#15

Fart og hastighed måles i de samme enheder. Formlen for v i #7 viser jo præcist, hvilken enhed det får.


Svar #17
20. november 2010 af SAGU (Slettet)

øhhh, nej?

Kan jeg ikke bare skrive km/t??


Skriv et svar til: Laks, springer, vandfald og fart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.