Fysik

Find korrekte nedslags v

19. november 2010 af Vinstrup (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej alle,

Jeg har været igang med en opgave hvor jeg har lade et ting falde 40 gange. så jeg kunne lave beregninger blandt andet på nedslags hastigheden.

Men jeg er kørt fast i spørgsmålet: "Find den korrekte nedslags v" - dvs. man skal finde v uden at selv måle tiden - dvs. resultat hvis der ikke var luftmodstand, mm.

Jeg har følgende værdier:

s = 0,353 m

m = 0.056 Kg (dette burde man jo ikke skulle bruge...)

Alle andre tal er fremskaffet via målinger fra faldet. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Beregn nedfaldshastigheden ved at beregne den tid t, det tager for et objekt at falde distancen s , når objektet starter i hvile. Brug de velkendte formler

s = (1/2)gt2 og v = gt

til at eliminere t .


Svar #2
19. november 2010 af Vinstrup (Slettet)

 Tak :)

Vil det sige at formlen bliver:

s  *  2  /  9,82m/s(2) = t 

og bagefter g*t = v

??? har jeg forstået det rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man finder

t = v/g og dermed

s = (1/2)v2/g , så

v = (2gs)1/2


Skriv et svar til: Find korrekte nedslags v

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.