Fysik

Fysik hjælp?

20. november 2010 af monalise (Slettet) - Niveau: B-niveau

En radioaktiv kilde har aktiviteten 6000 Bq. Halveringstiden er 3,3 år.

a. Hvad er aktiviteten efter 6,6 års førløb?

b. Hvad er aktiviteten efter 10 år?

c. Hvad er aktiviteten efter 100 år?

kunne bare være dejligt med noget hjælp:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2010 af mathon

                     A = Ao·(1/2)t/T½ = Ao·((1/2)1/T½)t


Svar #2
21. november 2010 af monalise (Slettet)

Tak kan du vise mig hvordan jeg gør for a ?:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2010 af mathon

                            A = Ao·((1/2)1/T½)t          

                            a =  (1/2)1/T½  =  (1/2)1/3,3 = 0,810548                       når a regnes i år


Svar #4
21. november 2010 af monalise (Slettet)

Men jeg jeg skal have noget i Bq :s


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. november 2010 af mathon

                         a. Hvad er aktiviteten efter 6,6 års førløb?

                              A = (6000 Bq)·((1/2)6,6/3,3 = (6000 Bq)·(1/2)2 = (6000 Bq)·(1/4)

                             

                         b. Hvad er aktiviteten efter 10 år?

                              A = (6000 Bq)·((1/2)10/3,3 =
 

                         c. Hvad er aktiviteten efter 100 år?

                               A = (6000 Bq)·((1/2)100/3,3 =
 


Skriv et svar til: Fysik hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.