Matematik

HJÆLP - CIRKELDIAGRAM :(

21. november 2010 af matematikersvært (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej allesammen.

Jeg har en del svært med matematik! Håber i denne gang kan hjælpe mig med et Cirkeldiagram

5.3

Tegn et cirkeldiagram over fordelingen af medlemmer i 2002

København - 3927

Storkøbenhavn - 2780

Øst for storebælt - 2262

Fyn - 161

Jylland - 594

Please hjælp - jeg er fuldstændig lost.. :(


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. november 2010 af kimor (Slettet)

Hvis du laver det i excel (2007) gøres det på følgende måde:

1. Lav én kolonne (lodret) med områderne. Ud for de forskellige områder skriver du, i en kolonne ved siden af, antallet af medlemmer.

2. Gå til indsæt --> Cirkeldiagram

3. Vælg hvilken type du ønsker


Svar #2
21. november 2010 af matematikersvært (Slettet)

Jeg mener at jeg ikke ved hvordan jeg skal lave cirkeldiagrammet - du ved med indhold og udregninger. (:


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. november 2010 af Mauser (Slettet)

Tegn en cirkel.

Samlet antal medlemmer = 9724

Så hele cirkelen er 9724 medlemmer, nu skal de opdeles..

København: 3927

3927/9724 = 0,4038 så København er 40,38 procent af de 9724 medlemmer.

En cirkel er 360 grader - nu skal der findes 40.38 procent af 360 grader .. 3.6 (1 procent af 360) gange 40.38 = 145,368 grader.

Så KBH er 145.36 grader.

Fortsæt med dette indtil hele cirkelen er udfyldt.


Svar #4
21. november 2010 af matematikersvært (Slettet)

#3
TUSIND TAK! :D

Tegn en cirkel.

Samlet antal medlemmer = 9724

Så hele cirkelen er 9724 medlemmer, nu skal de opdeles..

København: 3927

3927/9724 = 0,4038 så København er 40,38 procent af de 9724 medlemmer.

En cirkel er 360 grader - nu skal der findes 40.38 procent af 360 grader .. 3.6 (1 procent af 360) gange 40.38 = 145,368 grader.

Så KBH er 145.36 grader.

Fortsæt med dette indtil hele cirkelen er udfyldt.


Skriv et svar til: HJÆLP - CIRKELDIAGRAM :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.