Matematik

Bestemmelse af differentialkvotient

22. november 2010 af king-lp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal bestemme f'(x) af denne funktion f(x) := (1)/(4) *(x)^(3) - (x)^(2) - x + 4, men er lidt i tvivl om hvad måde jeg kan regne den ud på når der er en x^3 i fuktionen. Så kan jeg vel nemlig ikke længere bruge 2*a*x+ b når det ikke er et andengradspolynomium.

Håber i kan hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2010 af Krabasken (Slettet)

(xn)' = n*x(n-1)

dvs. (x3)' = 3x2

osv.


Skriv et svar til: Bestemmelse af differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.