Matematik

Hjælp til at beregne nettoydelse på lån

22. november 2010 af weblance (Slettet)

Hejsa

Jeg sidder og skal lave nogle beregninger på nettoydelsen af et lån på et givent tidspunkt. Mine oplysninger er som følger:

Lånets størrelse: 100.000 kr
Renten: 5%
Rentefradrag: 33%

Det jeg indtil videre har regnet mig frem til er:

Ydelse: 6505,14 kr
Rente det 1. år: 5000 kr
Afdrag det 1. år: 1505,14

Regnestykket ser således ud for at regne nettoydelsen det 1. år:

Nettoydelse = (Ydelse - Rente) + (Rente - Rentefradrag)
Nettoydelse = (6505,14 - 5000) + (5000 - 33%)
Nettoydelse = 1505,14 + 3350 = 4855,14

Hvordan skal regnestykket se ud hvis jeg skal finde nettoydelsen for år 5, år 10, år 20 og år 30? Jeg er kørt helt fast, så hjælpen er meget værdsat :)

KH Carl


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2010 af mathon

                     hvor lang er lånets amortisationstid?


Svar #2
22. november 2010 af weblance (Slettet)

Undskyld, det glemte jeg. Løbetiden er 30 år.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2010 af mathon

                         y = 100.000·0,05 / (1-1,05-30)


Svar #4
22. november 2010 af weblance (Slettet)

Jeg forstår ikke helt hvad du mener. Resultatet bliver y = 6505,33

Hvad skal jeg bruge det tal til?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2010 af mathon

               serielån
eller
               annuitetslån ?


Svar #6
22. november 2010 af weblance (Slettet)

Annuitetslån


Brugbart svar (1)

Svar #7
22. november 2010 af mathon

ydelsen er konstant        6505,14

afdraget er ydelsen minus renten af restgælden

afdrag:

                  a1 = 6505,14 - 5000 = 1505,14

                  a2 = a1·1,05 = 1500,40

                  a3 = a1·1,052 = 1659,42

.........................

                  an = a1·1,05n-1               


Svar #8
22. november 2010 af weblance (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Hjælp til at beregne nettoydelse på lån

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.