Fysik

Simpel fysik opgave

22. november 2010 af WHiP (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP jeg er lidt usikker på en opgave og vil lige vide om jeg har ret.

voltmeteret viser U_AB=4,5v strømmen løber gennem pæren fra A til B men ledningselektronerne bevæger sig gennem pæren fra B til A

a: Angiv værdien af U_BA

Betyder det ikke bare den går fra minus mod plus og derfor er U_BA=-4,5V?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. november 2010 af mathon

                            UBA = - 4,5 V


Svar #2
22. november 2010 af WHiP (Slettet)

Super, tak :)


Svar #3
22. november 2010 af WHiP (Slettet)

#1
 

                            UBA = - 4,5 V

Lige hurtigt spørgsmål. Hvis jeg skal beregne det elektriske arbejde der bliver udført så skal jeg vel sige:

UAB=Ael/Q <=> Ael=4,5V*(1,602*10-19C)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2010 af mathon

   det elektriske feltarbejde der bliver udført på en elektron 

                          
                                     Ael = Q·U = (1,602·10-19 C) · (4,5 J/C)


Skriv et svar til: Simpel fysik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.