Fysik

luft og tryk!

22. november 2010 af VidenSøger (Slettet)

Hej!

I en opgave står der at ved 1 atm. og stuetemperatur fylder 1 mol gas 24 L. spørgsmålet er:

hvor mange mol gas er der i trykflasken?

I opgaven for vi oplyst:

Det indre og ydre rumfang af trykflasken er 12 L. Flasken tænkes fyldt ved 200 atm. og stuetemperatur med nitrox-32 altså en blanding af 32% oxygen og 68% nitrogen. 

er det ikke 1/2 mol?


Svar #1
22. november 2010 af VidenSøger (Slettet)

 Den er lidt svær at forstå


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. november 2010 af mathon

                     ved konstant temperatur og volumen

                                                                        p2/p1 = n2/n1

                                                                        n2 = (p2/p1)·n1

                                                                        n2 = ((200 atm)/(1 atm))·((1/2) L)

                                                                        n2 = 200·((1/2) L)


Svar #3
23. november 2010 af VidenSøger (Slettet)

 jeg fandt opdriften til at være 117,8 N så står der at jeg skal finde massen af gassen skal jeg så ikke sige F/g=m 117,8/9,82=12kg?


Brugbart svar (2)

Svar #4
23. november 2010 af mathon

nitrox-32
      den gennemsnitlige molmasse beregnes

       af 100 g
           er
                              32 g O2 = 1 mol
                              68 g N2 = (68 g)/(2·(14 g/mol)) = 2,43 mol

   gennemsnitlig molmasse = (100 g) / (3,43 mol) = 29,15 g/mol

              Fop = V·dluft·g = V · (p·M/(R·T)) · g  =

               (20 L) · ((1 atm)·(0,02915 kg/mol)/((0,082058 atm·L/(mol·K))·((273,15+20) K)) · (9,82 m/s2) =

                                  (20·1·0,02915 / (0,082058·(273,15+20)) · 9,82   kg·m/s2 ≈ 0,24 N

                                    

                                            


 


Skriv et svar til: luft og tryk!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.