Fysik

beregning af gnidningskoefficienten

22. november 2010 af Frook (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg har denne opgave:

en cyklist kører med hastigheden 30km/time. cyklisten slår pludselig bremserne i. fra bremserne er slået i og indtil cyklen holder stille kører cyklen 3,7 meter

a) hvad er gnidningskoefficienten

jeg starter med trin 1 og finder de kræfter der ind går og finder følgende kræfter:

FN = m*g, Ft =m*g og F= μ * FN

Fres bliver derfor μ*m*g

trin 2: bruger newtons anden lov og får

a=μ*-g

trin 3 jeg finder en passende bevægelses formel: 2*a*s=v2-v02

sætter de kendte tal ind i formlen = 2*μ*-9,82*3,7=02-8,332

solver den i cas og får μ=0,95

er dette beregnet rigtigt?

på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2010 af peter lind

a = μ*g


Svar #2
22. november 2010 af Frook (Slettet)

det er ikke (-) siden cyklen stopper?


Svar #3
23. november 2010 af Frook (Slettet)

jeg mener a = -(μ*g)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. marts 2013 af otzen1122 (Slettet)

F_res=F_gnidning

m∗a=μ∗m∗g

μ=a/g

 

μ=(v^2/((2∗s)))⁄g


Skriv et svar til: beregning af gnidningskoefficienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.