Matematik

overfladeareal

23. november 2010 af hvolle (Slettet) - Niveau: B-niveau

 heey jeg skal bruge overflade arealet af en kugle som fylder 330 ml jeg er totalt lost da jeg ikke var der da de forklarede det henne i skolen


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. november 2010 af PeterValberg

 Overfaldearealet af en kugle kan beregnes som:   OA = 4·π·r2

Volumen af en kugle beregnes som:    V = 4/3·π·r3

indsæt den kendte volumen, beregn deraf radius, så kan du sluttelig beregne overfladearealet 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
23. november 2010 af hvolle (Slettet)

 jeg kender jo ikke radius :/?


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Radius finder du jo ud fra rumfanget af kuglen.


Svar #4
23. november 2010 af hvolle (Slettet)

 så jeg skal isolere r i V = 4/3·π·r3 og så har jeg r?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2010 af PeterValberg

 Jeps

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
23. november 2010 af hvolle (Slettet)

 kan det så passe at det bliver 15414 mm ?


Brugbart svar (1)

Svar #7
23. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Isoler r af formlen for V:

r = (3V/(4π))1/3 .

Indsæt den kendte værdi for V = 330 ml = 330 cm3 , så

r = 4,287cm .


Skriv et svar til: overfladeareal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.