Matematik

Hvilken spids vinkel danner l med x-aksen?

23. november 2010 af jossiee (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Parameterfremstilling: (x,y) = (-2,-1) + t*(-4,3)

Hvilken formel skal jeg bruge til at finde en spids vinkel? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Find hældningskoefficienten a for linien ud fra dens retningsvektor. Benyt, at a = tangens til den vinkel, som linien danner med x-aksen .


Svar #2
23. november 2010 af jossiee (Slettet)

Finder man hældningskoefficienten som for enhver anden funktion eller er der en anden formel? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Der er ikke tale om en funktion her, men om parameterfremstillingen for en ret linie. Af liniens retningsvektor kan liniens hældningskoefficient beregnes.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2010 af PeterValberg

 retningsvektoren har en x- og en y-koordinat, i dette tilfælde henholdsvist -4 og 3

hvilket betyder, at hvis vi fra et givent punkt på linjen "går" -4 på x-aksen så vokser y med 3 eller modsat
"går" vi +4 på x-aksen så vil y aftage med 3, hældningskoefficienten er jo som bekendt a = Δy/Δx = -3/4

vinklen φ mellem x.aksen og linjen kan findes som:   φ = tan-1(3/4) ≈ 36,87o

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
23. november 2010 af jossiee (Slettet)

 ud fra liniens retningsvektor dvs. (-4,3) finde hældningskoefficienten. a=-4/3 = -1,333????


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. november 2010 af PeterValberg

 #5 Nej jossie, du har lige fået byttet rundt på 4 og 3 :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
23. november 2010 af jossiee (Slettet)

Gud ja. Mange tak for rettelsen og hjælpen :), begge to:) 


Skriv et svar til: Hvilken spids vinkel danner l med x-aksen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.