Matematik

Geometri - Flere spørgsmål

23. november 2010 af vandfald (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :)

Jeg håber der sidder en der kan hjælpe mig med følgende opgaver :

1) I en retvinklet trekant har hypotenusen c længden 13, mens de to kateter har længder 5 og 12.

Overvej at i en retvinklet trekant kan arealet beregnes som halvdelen af produktet af kateterne. 

2) I en retvinklet trekant har den ene  katate længden 55 og hypotenusen er 71 lang, Hvad er arealet af trekanten ?

Skal man så bruge formlen: Halv * h * g ??


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. november 2010 af mette48 (Slettet)

Der er ingen spørgsmål i 1)

2)  552+h2=712

A=55*h/2


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. november 2010 af PeterValberg

 I en retvinklet trekant er kateterne henholdsvis grundlinje og højde

i 2) skal du bestemme den anden katete vha Pythagoras' læresætning   c2 = a2 + b2

 når du har gjort det, kan du finde arealet som det halve af kateternes produkt
hvilket lyder flot på skrift, men i virkeligheden "bare" er A = ½hg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
23. november 2010 af vandfald (Slettet)

* Mette48

Jamen til spørgsmål 1 står der ; man skal overveje om i en retvinklet trekant kan arealet beregnes som halvdelen af produktet af kateterne? Jeg forstår det ikke ?

Og mange tak til opg 2.


Svar #4
23. november 2010 af vandfald (Slettet)

Pvm *

Hvor er dog folk hjælpsomme , mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2010 af PeterValberg

 #4 det var da så lidt :-) skulle det være en anden gang

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Geometri - Flere spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.