Matematik

Beregn |BC| - af 2 ensvinklede trekanter

23. november 2010 af fysikstyrer (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven, som jeg skal løse ser sådan her ud:

Figuren viser 2 ensvinklede trekanter ABC og DEF. Nogle af sidelængderne er angivet på figuren.

Beregn |BC|

I figur ABC er der kun angivet én sidelængde, 16 og ingen vinkler.

I figur DEF er der kun angivet 2 sidelængder 24 og 18 - og INGEN vinkler

......Problemet her er at jeg ikke kan bruge nogen formler, fordi i den første figur er der kun angivet én eneste sidelængde og ikke andet - Og i den anden figur er der kun angivet 2 sidelængder, MEN ingen vinkler....

Så hvordan finder jeg sidelængderne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2010 af Rayfi (Slettet)

hvilke side længder har du ?

I ABC.. er det |AB|=16, |BC|=16 eller |AC|=16 ?

det samme med DEF. hvilke sider er dels 18 og 24.?


Brugbart svar (2)

Svar #2
23. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

Du skal benytte, at trekanterne er ensvinklede. Ensliggende sider i de to trekanter har da et fast forhold, skalaforholdet mellem de to trekanter. Det findes ved at benytte længderne for de to ensliggende sider, der er givet i begge trekanter.


Svar #3
23. november 2010 af fysikstyrer (Slettet)

I ABC.. er det  |AC|=16

DEF  18 |FE|         og 24 |DF|?

Og ingen vinkler.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

skalafaktor: 24/16= 1.5


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2010 af Rayfi (Slettet)

se vedhæftet

Vedhæftet fil:se her1.png

Svar #5
23. november 2010 af fysikstyrer (Slettet)

svar#2

Altså for at finde |BC|, finder jeg først skalafaktoren, k: e/b=24/16=1.5

a=18/1.5=12 --> |BC|

Har jeg lavet det rigigt?


Svar #6
23. november 2010 af fysikstyrer (Slettet)

De figuere som jeg arbejder med, ser anderledes ud....

Vedhæftet fil:opgave5.bmp

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. november 2010 af Rayfi (Slettet)

#6 .... de er ens .. vender bare forskelligt..

så lige udregning på min figur.. som du selv skrev 18/1.5=12..


Svar #8
23. november 2010 af fysikstyrer (Slettet)

Ja....det kan  jeg godt se nu:D

Thanks:)


Skriv et svar til: Beregn |BC| - af 2 ensvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.