Matematik

Maple 14 (eller Grapher)

24. november 2010 af bemil (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Er der nogen, der ved hvordan man tegner en vektorfunktion enten i Maple 14 eller tilhørende Grapher.

Det ville være en stor hjælp.

På forhånd tak, Emil


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. november 2010 af fimp (Slettet)

 Hedder din vektor fx [x, 2*x] kan du tegne kurven med:

plot([x,2*x,x=0..10])

Det vil tegne punkterne for x fra 0 til 10.

Er det en tredimensionel vektor [x, 2*x, 3*x] kan du bruge spacecurve:

plots[spacecurve]([x, 2*x, 3*x], x=0..10)


Svar #2
24. november 2010 af bemil (Slettet)

 Du er helt vildt sej. Mange tak for hjælpen


Svar #3
25. november 2010 af bemil (Slettet)

 Lige et ekstra spørgsmål. Ved du om man kan få den til at tegne med alle reelle tal?

Jeg har prøvet at udskifte 0..10 med R, men det kommer der intet brugbart ud af.


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. november 2010 af fimp (Slettet)

Der findes uendeligt mange reelle tal, så det ville din computer aldrig blive færdig med at tegne. Hvilken vektorfunktion vil du gerne tegne?


Svar #5
25. november 2010 af bemil (Slettet)

 Jeg har ikke nogen i hovedet. Jeg tænkte at det var ligesom når man tegner en normal funktion. F.eks y=2x-4. Der er jo ligeså mange muligheder, men det kan den godt. Men det er heller ikke noget stort problem at begrænse mig. Jeg kan jo bare skrive et stort interval som -9999..9999.

Tak or hjælpen igen


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. november 2010 af fimp (Slettet)

 Tegner du 2x-4 i Maple tegner den heller ikke for alle x, der overhovedet findes. Den tegner i et interval, som bestemmes af hvor stort et vindue den viser - altså hvor langt akserne går ud. Som standard er det vist også til 10.


Skriv et svar til: Maple 14 (eller Grapher)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.