Matematik

Matematik - Handel?

24. november 2010 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej allesammen
Jeg er i gang med en opgave som jeg ikke rigtig kan komme videre med... Håber I kan hjælpe mig..
Købspris 56500 kr, omk. 240%, fortj. 4%, moms 25%

Fortjeneste?
Moms?
Salgspris med moms?
 

Jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal???

Hjælp...


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2010 af YoungSlowy (Slettet)

Start med og skrive hele den oprindelige opgavetekst ind :D


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Beregn de samlede udgifter = købspris + omkostninger.

Beregn fortjenesten = 4% af de samlede udgifter.

Salgspris uden moms = samlede udgifter + fortjeneste.

Beregn momsen = 25 % af salgpris uden moms.

Salgspris med moms = Salgspris uden moms + moms.


Svar #3
24. november 2010 af LeylaDogan (Slettet)

Det er en opgave, som vores lære har givet os, og dens oprindelige opgaveteskt er sådan...


Svar #4
24. november 2010 af LeylaDogan (Slettet)

Samlede udgifter  er det så sådan?
56500+240/100
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er 56500·240/100 .


Svar #6
24. november 2010 af LeylaDogan (Slettet)

d.v.s.

56500*240/100=135600
135600*4/100=5424
135600+5454=141025
141024*25/100=35256
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, det er ikke rigtigt. Følg fremgangsmåden i #2. Forklar, hvad du beregner, i stedet for blot at skrive nogle tal.


Skriv et svar til: Matematik - Handel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.