Matematik

Funktioner, andengradspolynomier

24. november 2010 af Phillipthusing (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har to opgaver som jeg simpelthen ikke kan huske hvordan man løser :(

9. Hvordan finder man ud fra grafen fortegnet af a og d?
10. Hvordan finder man ud fra grafen værdien af c
 

Kom evt. med eksempler

Vil sætte pris på noget hjælp!

På forhånd tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2010 af PeterValberg

 Hvis parablen vender "benene" opad, så er a > 0 (positiv)

Vender den benene nedad, så er a < 0 (negativ)

c er skæringspunktet med y-aksen, altså y-koordinaten til skæringspunktet (0,c)

hvis grafen skærer y-aksen ved 5, så er c = 5

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis a > 0, vender parabelen grenene opad (og tilsvarende nedad, hvis a < 0) .

Fortegnet af d aflæses af antallet af rødder: hvis der er 2 forskellige rødder, er d > 0, hvis der er een rod, er d = 0, og hvis der er ingen rødder, er d < 0 .

f(0) = c .


Svar #3
24. november 2010 af Phillipthusing (Slettet)

Bingo!

Tak for svarene :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2010 af PeterValberg

 det var da så lidt :-)
skulle det være en anden gang

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Funktioner, andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.