Fysik

Fysik sætning, skal forklares.

25. november 2010 af lillequqs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey alle.

jeg skal op til eksamen imorgen og har den her sætning - som jeg skal kunne forklare med ord foran dem

Nu skal det lige sige at jeg er på medielinjen - så nu ikke noget der lyder alt for klogt. haha ^^

spørgsmålet: 

Hvis vi siger at solen sender omkring 800 J ned på hver eneste kvadratmeter jord i sekundet, kan man regne sig frem til at det vil tage omkring 3 sekunder at fordampe et gram vand, der flyder på en kvadratmeter.

Håber på hurtig hjælp, tak! :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2010 af fimp (Slettet)

Hvad er spørgsmålet?


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2010 af mathon

                fordampning af 1 g vand, der i forvejen er opvarmet til 100ºC,
                kræver
                                    2260 J
                hvilket
                for solen kræver
                                                   t = E/P = (2260 J) / (800 J/s) = 2,825 ≈ 3 sek


Skriv et svar til: Fysik sætning, skal forklares.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.