Fysik
Fysik opgave, acceleration Mercedes 600 SL
Hej Derude :D
Jeg har vedhæftet et dokumentet med et forsøg på en besvarelse af opgaven, er besvarelsen rigtig???:
Mercedes 600 SL
Ved en test af en bil undersøgte man, hvor godt den kan accelerere på en lige,
vandret vejstrækning. Man målte følgende sammenhørende værdier af tiden t
og bilens fart v:
t s 0 1,36 2,23 3,28 4,59 6,29 8,44 10,93 13,64 17,30
v m/s 0 10 15 20 25 30 35 40 45 50
a) Bestem, hvor lang tid det tager, før bilens fart er 100 km/h.
b) Bestem accelerationen, når farten er 40 m/s.
c) Vurdér, eksempelvis ved hjælp af en (t, v)-graf, hvor langt bilen har kørt de
første 10 sekunder.
Svar #1
31. august 2011 af knudst (Slettet)
hej. hvor er dokumentet lagt?
er der nogle der kan hjælpe med fremgangsmåden til disse opgaver?
Svar #2
31. august 2011 af JulieDuus (Slettet)
HEEEEEJ JESPER :D :D HAHAHAHAHA!
Du er også desperat efter en løsning til opgave 2 var? ;-)
Svar #4
31. august 2011 af Studieguruen (Slettet)
a) Foretag en polynomiumsregression ud fra datamaterialet for at finde funktionen v(t) udtrykt ved et 3.gradspolynomium. Herefter løses ligningen v(t) = 27,8m/s, hvoraf t = 5,4s.
b) Løs ligningen v(to) = 40 m/s, for at finde tidspunktet to, hvor farten er 40m/s. Derefter finder man a(t) som v'(t), og indsætter to for at finde accelerationen til tidspunktet to, heraf fås 1,54m/s2 .
c) I den sidste opgave bestemmes integralet s(10) = 0∫10 v(t) dt . Dette giver en tilbagelagt strækning på 242m .
Skriv et svar til: Fysik opgave, acceleration Mercedes 600 SL
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
