Matematik

Løs ligning

25. november 2010 af averoma24 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej jeg er totaaaaaaal blank lige nu. en der vil være super duper sød og flink og hjælpe merci!! :)

3x(x+4)=0

nulreglen skal bruges.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2010 af PeterValberg

 3x(x + 4) = 0

3x = 0    ∨   x + 4 = 0

x = 0      ∨   x = -4

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
25. november 2010 af averoma24 (Slettet)

men er der ingen mellemregninger imellem  ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2010 af pensionist (Slettet)

Der er ingen mellemregninger, men hvis du skal aflevere opgaven skal der lidt forklaring til.

Hvis en af faktorerne i et produkt er nul, så er produktet nul,

3 kan ikke være nul, men x kan være nul, så x = 0 er en løsning

(x + 4) vil være nul, hvis x = -4


Svar #4
25. november 2010 af averoma24 (Slettet)

men hvordan forsvinder 3-tallet?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2010 af pensionist (Slettet)

Selv om 3 ikke er nul, så bliver pruduktet nul, hvis blot én af de to andre faktorer bliver nul.


Svar #6
25. november 2010 af averoma24 (Slettet)

tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.