Matematik

Find tangentens ligning

25. november 2010 af MathiasNordberg (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej.  forklar please

find forskriften for tangenten i grafen for funktionen f(x) i punktet p

p (9,3)

f(x)=rod(x)

Peace out


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f'(x0)·(x - x0) + f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2010 af placebo321 (Slettet)

husk at √x differentieret er 1/2*√x


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. november 2010 af salemanderen (Slettet)

 Vi kender tangentligningen, som lyder:

y = f '(xo)•(x-x0)+f(x0)

P(x,y) = P(x0,f(x0))

P(9,3)

Vi finder tallene til ligningen:

Vi finder f(x0):

f(9)= √9 

f(9) = 3
 

Vi finder f '(x0)

f '(x)  = 5/√x

f '(9) = 5/√9

f '(9) = 0.166667


Vi indsætter de fundne tal i tangentligningen:

y = 0.166667 • (x - 9) + 3

y = 0.166667 • x + 1,5.


Du kan eventuelt tegne det ind i graf for at vise at tangenten skærer funktionen f i punktet P.
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2010 af salemanderen (Slettet)

 Rettelse til ovenstående:

* f '(x) = 0,5/√x

f '(9) = 0,5/√9

f '(9) = 0.166667


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. november 2010 af placebo321 (Slettet)

#3 forkert!

5/√9 = 1,667

Såden regnes det:

f(x)=√x

f'(x)=1/2√x
 

Her indsættes x0=9

f'(9)=1/2√9=0,1667

Det ændrer ikke ved resultatet, men mellemregningerne er forkerte


 


Skriv et svar til: Find tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.