Matematik

loes ligning uden hjaelpemidler

26. november 2010 af madsko (Slettet) - Niveau: B-niveau

x^2-x-6=0

Naar jeg solver paa cas giver det x=-2 v x=3

Kiggede paa grafen som konstaterer det samme.

Naar jeg bruger diskriminanten til at loese faar jeg,

d=(-1)^2-(4*1*(-6))=1-(-24)=25

x=(-b+/-kvadr(d))/(2a)

x1=((-1)-kvadr(25))/(2*1)=-6/2=-3

x2=((-1)+kvadr(25))/(2*1)=2.

Hvis jeg bruger toppunktsformlen faar jeg noget helt tredje

T=((-b/2a) ; (-d/4a)) <=> t=((-1/2) ; (-25/4))=(-2 ; 6,25)

Brainfart, men hvor


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. november 2010 af badooo (Slettet)

Du laver en fejl, da

x1 = -(-1)+sqrt(25) / 2*1 = 1+5 / 2 = 6 / 2 = 3

x2 = -(-1)-sqrt(25) / 2*1 = 1-5 / 2 = -4 / 2 = -2


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. november 2010 af guppymolga (Slettet)

i formlen hvor du finder dine x-værdier, har du skrevet -1, det er forkert da der i forvejen står -b, så du mangler enten en parentes ellers skal du skrive +1 i stedet, da minus * minus giver plus. (:


Svar #3
26. november 2010 af madsko (Slettet)

Er specialist i den fejl. Tak for svarene.


Skriv et svar til: loes ligning uden hjaelpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.