Fysik

Rullende kugle

26. november 2010 af miniman (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har fået stillet en opgave som lyder:

En massiv kugle på 14 kg er på toppen af bakken.

Der er ikke noget tab i dette system, og kuglen har ingen hastighed på toppen.

1. Bestem den mekaniske energi for kuglen.

Hvis det antages at kuglen ikke roter men alt dens mekaniske energi for kuglen er translations energi ved foden af bakken.

2. Hvilken hastighed har kuglen så ved foden af bakken?

Nogen der ved hvilke formler jeg skal bruge for at løse disse opgaver?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Du mangler en oplysning om, hvor høj bakken er.


Svar #2
26. november 2010 af miniman (Slettet)

bakken er 12  meter høj og 32 meter lang


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. november 2010 af mathon

                           Emek = m·g·h + (1/2)·m·v2 = m·g·H + 0 = 0 + (1/2)·m·V2

                                                              (1/2)·m·V2 = m·g·H

                                                              (1/2)·V2 = g·H

                                                               V = √(2·g·H)


Svar #4
26. november 2010 af miniman (Slettet)

mange tak for det


Skriv et svar til: Rullende kugle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.