Matematik

højde af trekant formel...

29. november 2010 af giraffenh (Slettet)

Hej jeg skal udregne højden af en trekant, men har glemt formlen..

det er noget med h=ab... *sinC tror jeg nok

hjælp tak? xD 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2010 af Jessica1

hej.. der er :

du kan enten bruge ha= b* sinA eller ha = b* sinC eller ha = c*sinB..

dog kommer det an på hvilken side og vinkel du kender.. :)

håber du kan bruge dette..

Men ikk for noget er det noget I arbejder med i 9. ellr er d 10.

For er selv lige begyndt i 1.g efter 9. og har først selv lige arbejdet med det.. ??



Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#1

Den første af dine formler er ikke korrekt. Det er udtrykket for højden hc .

Højden hb på siden b er katete i to retvinklede trekanter, den ene med hypotenusen a, og den anden med hypotenusen c. Der gælder derfor

hb = a·sin(C) = c·sin(A) ,

der jo er en omskrivning af en del af sinusrelationerne.

Tilsvarende formler gælder for de to andre højder:

ha = b·sin(C) = c·sin(B) , og

hc = a·sin(B) = b·sin(A)

Disse formler står sikkert i din bog.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2010 af Jessica1

#2
 

Hovsa... har vidst skrevet forkert, mente selvfølgelig det, men det vel rigtigt, at man skal kende til en side og en vinkel for at kunne bruge denne ikk.?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Jo, det er rigtigt, at man skal kende en side og en hosliggende vinkel.


Skriv et svar til: højde af trekant formel...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.