Matematik

eksponentiel funktion

30. november 2010 af Kristina0 (Slettet) - Niveau: A-niveau

ligningen for den eksponentiele funktion er

f(x)=b*a^x

vi har 2 punkter p(2,3) og Q(6,13) bestem konstanterne a og b.

uden brug af hjælpemidler.!

jeg har stillet det op som ligninger med 2 ubekendte, men jeg får hele tiden forkert.. og ville spørge om der nogen der kunne løse den også forklare den. DET VILLE VÆRE EN STORE HJÆLP.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2010 af mathon

                      y2/y1 = aΔx

                             (13/3) = a6-2

                      (13/3) = a4

                      a = (13/3)1/4

                      b = y1·a-x1

                      b = 3·((13/3)1/4)-2


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2010 af klimasven (Slettet)

 Uden hjælpemidler?

a giver den fjerde rod af (13 divideret med 4) = 1.4428

b finder du ved at indsætte punktet p i ligningen sammen med a og løser den ligning: 3=b*1,4428^2! God fornøjelse, hvis det er uden hjælpemidler.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Når der siges uden hjælpemidler, er meningen sikkert den, at koefficienterne a og skal findes på eksakt form, som det er gjort af mathon i #1, dvs. ved diverse potensopløftninger af de konstanter, der indgår i opgaven, snarere end ved at lade et CAS-værktøj finde koefficienterne ved en automatisk metode. Det er klart, at hvis man ønsker at beregne de numeriske værdier af koefficienterne, er en form for beregningsmæssigt hjælpemiddel kærkomment.


Skriv et svar til: eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.