Matematik

MATEMATIK på A-niveau!!

30. november 2010 af nuursa (Slettet) - Niveau: A-niveau

PLEASE ER DER IKKE VIRKELIG NOGLE DER VIL HJÆLPE MED DISSE TRE OPGAVER? 

En trekant har sidelængderne 1,x og y. Det oplyses, at trekantens omkreds er 10, og at x>y.

a) Bestem x, når det oplyses at trekanten er retvinklet.
_________________________________________________________________________

I stratosfæren kan trykket (målt i mb) for højder mellem 11km og 25km beskrives ved en funktion givet ved regneforskriften: p(h)=266e-0.157(h-11)
Hvor h angiver højden (målt i km).
a) Bestem tallet p’(5), og forklar hvad dette tal angiver.

________________________________________________________
Opgave. 9.007
Dugongs også kaldet Søkøer er havdyr, som kan blive omkring 3 meter lange, og som har en levetid på 50-60år. Tabellen viser sammenhængen mellem søkøernes længde (målt i meter) og deres alder (målt i år).

Alder 1,5 2,5 5,0 7,0 9,5 10,0 13,0 17,0 22,5 29,0
Længde 1,97 2,02 2,15 2,35 2,39 2,41 2,47 2,56 2,70 2,72

Det oplyses at en søkos længde som funktion af ens alder med tilnærmelse er en funktion af typen f(x)=b*xa, hvor x er søkoens alder, og f(x) er søkoens længde.
a) Bestem tallene a og b, og opskriv en forskrift for funktionen f
b) Bestem ved hjælp af f længden af en søko, der er 8 år gammel, og bestem alderen på en søko, som har længden på 2,25 meter.
 


Brugbart svar (2)

Svar #1
30. november 2010 af klimasven (Slettet)

 1+x+y=10 og x^2=1+y^2 isoler x i den første ligning og indsæt i den anden.

Differentier p(h) og indsæt 5

Tast tallene ind i feks ti-84 og lav den til funktionstypen tilhørende regression. Skal den ikke hedde b*x^a?


Svar #2
30. november 2010 af nuursa (Slettet)

 sådan så den første bliver til en ligning med to ubekendte? :O


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2010 af klimasven (Slettet)

 Nej det bliver til en andengrads ligning.


Skriv et svar til: MATEMATIK på A-niveau!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.