Fysik

Delta N negativ?

30. november 2010 af slapdack (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har om henfald, hvor antallet af kerner der forsvinder beskrives ved

- ΔN = k* N*Δt  hvor N er antal kerner, t = tid og k = henfaldskonstanten

- ΔN
_____ = k *N

-Δt
 

er det antal kerner der forsvinder. Hvorfor er ΔN her negativ? Man kan jo godt have positiv ΔN som stadigt bliver mindre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2010 af peter lind

Det hænger på en definition af hvad man mener med ΔN. Normalt menes ΔN ændringen af antal af kerner altså ΔN = N(t2)-N(t1) svarende til differentialregningen.  Hvis man rent sproglig skal udtrykke det kan man godt sige at så og så mange kerner forsvinder og så er det et positivt tal, man vil angive.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2010 af mathon

antallet af ikke henfaldne kerner mindskes , når der foregår henfald

slutantallet er derfor mindre end begyndelsesantallet

ΔN = N2 - N1 < 0

da man ønsker, at
aktiviteten A
skal være positiv
defineres

                          A = -dN/dt = k·N               hvor

                          -dN/dt ≈ -ΔN/Δt                 for små Δt
  ................

           

   N = No·e-kt   k>0
   dN/dt = No·e-kt·(-k)
   dN/dt = -k·No·e-kt
   dN/dt = -k·N

  -dN/dt = k·N
 


 

   


Svar #3
30. november 2010 af slapdack (Slettet)

 #2 

Kunne det ikke i stedte skrives:

N1 2000 kerne til at starter med.

N2 er 1500 

ΔN = N1 - N2 = 500 , så er er der sluttallet mindre end begyndelsestallet


Skriv et svar til: Delta N negativ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.