Matematik

En tegning jeg ikke forstår?

01. december 2010 af Snowflake95 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej allesammen :)

Okay, En træstamme er blevet delt i 32 lige store stykker. Stammen har en radius på 54 cm.

Opgaven hedder så at man skal tegne endefladen af et kløvestykke i målestoksforholdet 1 : 3, men hvordan gør man det?

- Altså jeg ved at vinklen på et kløvestykke er 360/32 = 11,25 grader. Men hvordan tegner jeg den så? Jeg forstår ikke hvordan man skal vide hvad cirkel-periferiens størrelse er.? - altså hvor stor enden skal være?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2010 af Mongomaniac (Slettet)

 Lad mig gætte fsa?

Brug den smule trigonometri du har lært. 

du kan for det første regne ud at de to vinkler som du ikke kender må være ligestore.

så 

A=11,25 grader

B=84,375

C=84,375

a=√(b²+c²-2*b*c*cosA)

b=54cm

c=54cm

egentlig er dette ikke væsentligt for opgaven at finde a, eller cirkelperiferiens str.

Bare tegn en vinkel på 11,25 (som om) og mål 54/3 cm ud fra hver vinkelben. Tegn en linje mellem de 2. Færdig.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2010 af mette48 (Slettet)

#1

Det var da en masse du kan koge på den pølsepind.

#0

Målestoksforholdet er 1:3. så skal radius på din tegning være 1/3 af den virkelige radius, sltså 54/3 cm

vinkelen skal være 360/32 som du selv skriver.

Og så bliver det bare et "lagkagestykke med disse mål.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2010 af Mongomaniac (Slettet)

 sådan som jeg skrev med fed understreget...


Svar #4
01. december 2010 af Snowflake95 (Slettet)

Tusind tak til jer begge :)
 

#1 Ja, det er FSA :D


Skriv et svar til: En tegning jeg ikke forstår?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.