Matematik

eksponetielle funktioner

01. december 2010 af SANRAS (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hvordan finder jeg b for en eksponentiel for når jeg har a?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2010 af PeterValberg

 indsætter a og et kendt punkts koordinater i ligningen y = b·ax

derved bliver b den eneste ubekendt og kan let bestemmes

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
01. december 2010 af SANRAS (Slettet)

jeg har ingen punkter end at jeg ved at f(5)=455. vil punktet være 5.455?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2010 af PeterValberg

 Ja, du har et kendt punkt P "skjult" i oplysningen f(5)=455 se tydeligt, hvis det omskrives til koordinaterne P(5, 455)  

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
01. december 2010 af SANRAS (Slettet)

 hvor skal P(5,455) ind i funktionen? 

er det 455=b*a

og det kan det passe for jeg har også et andet punkt?

så vil b være en anden eller hvad?


Svar #5
02. december 2010 af SANRAS (Slettet)

 nogle som kan hjælpe med at forklare?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er f(5) , der er 455, altså 455 = f(5) = b·a5


Svar #7
02. december 2010 af SANRAS (Slettet)

 tak for svaret :)

men når jeg har et andet punkt og regner b ud,

så får jeg det ikke det samme som f(5), hvad skyldes det?


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du har et andet punkt, skal du bruge den funktionsværdi, der hører til dette punkt.

Hvis du f.eks. kender (7 , f(7)) , skal der så gælde

f(7) = b·a7


Skriv et svar til: eksponetielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.