Matematik

to ligninger med to ubekendte. HASTER!

02. december 2010 af ThomsenThomsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal have lavet denne aflevering til i morgen, men er gået i stå da jeg simpelthen ikke kan huske hvordan man beregner to ligninger med to ubekendte, især ikke med denne! Lidt hjælp ville jeg være meget taknemmelig for! :)

x^2=1^2+y^2

y+x=9


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2010 af Anxyous (Slettet)

Isoler x i den første ligning.

Indsæt dette udtryk på x's plads i den anden ligning.

Isoler y.

Indsæt værdien for y i en af ligningerne.

Isoler x.


Svar #2
02. december 2010 af ThomsenThomsen (Slettet)

Dvs jeg siger

x=9-y

så sætter jeg det i den anden ligning

9-y^2=1+y^2

y^2=-8+y^2

Hva skal jeg så gøre, kan ikke forstå det :s


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 Ikke helt rigtigt, det bliver:

(9-y)2 = 1 + y2

Du isolerer y.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2010 af klimasven (Slettet)

 y^2 forsvinder på begge sider og du kan finde y til 40/9


Skriv et svar til: to ligninger med to ubekendte. HASTER!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.