Matematik

Komplekse tal argument og modolus?

03. december 2010 af j4ze (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har en opgave hvor jeg skal angive nogen udtryk på rektangulær form og jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg gør med i og i^2?

umiddelbart ville jeg jo mene at

i= 0+1i
i^2= -1+0i

Derudover har jeg en ligning jeg ikke rigtig kan komme igang med

løs for z i ligningen z=i+iz ?

håber der er en venlig sjæl der kan hjælpe mig.

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. december 2010 af PeterValberg

i = 0+1i
i= -1+0i

JA

i + iz = (z+1)i

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
03. december 2010 af j4ze (Slettet)

 perfekt, tak...

Kan det virkelig være svaret på ligningen? Den ser jo nærmest mere kompleks ud nu end før :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Man skal løse den omtalte ligning.

For

z = i + iz , gælder

z - iz = i , og dermed

z(1 - i) = i , eller

z = i / (1 - i) = i(1+i) / ((1+i)(1-i)) = (i2 + i) / 2 = -(1/2) + (1/2)i


Skriv et svar til: Komplekse tal argument og modolus?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.