Kemi

Beregning af opløseligheden.

04. december 2010 af Sbs92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heej :)

Jeg sidder med en kemiopgave, som lyder: Beregn opløseligheden af magnesiumhydroxid i 0,1 M NaOH ved 25 °C.

Er der nogen, som kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2010 af mathon

             Mg(OH)2 (aq)  --->  [Mg2+ (aq)] • [OH- (aq)]2 =  5·10-12 M3

en tilsætning af en mindre mængde magnesiumhydroxid til 0,1 M NaOH vil ikke ændre kendeligt på
    
                
                                 [OH- ] = 0,1 M

hvoraf haves
                                 [Mg2+] • (0,1 M)2 = 5·10-12 M3   
og
                                 [Mg2+] = (5·10-12 M3) / (0,1 M)2 = 5·10-10 M
                                                                                            ækvivalerende 5·10-10 M Mg(OH)2
dvs
                 m/V = (5·10-10 mol/L)·(58,34 g/mol) = 2,917·10-8 g/L = 29,17·10-9 g/L = 29,17 ng/L

dvs
                 der kan opløses 2,917 ng Mg(OH)2 pr.100 mL 0,1 M NaOH

                                                                                                      


 

                               


Svar #2
04. december 2010 af Sbs92 (Slettet)

Mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2010 af Walsh (Slettet)

Jeg mener at man skal bruge Kopløselighedsværdien for dette. 

Hvilket giver et helt anderledes resultat.


Svar #4
08. december 2010 af Sbs92 (Slettet)

Hmm .

Hvordan ville du så gøre dette?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. december 2010 af mathon

det er netop
                            Kop = 5·10-12 M3 som er anvendt


hvilket ikke synes forstået
i #3
 


Skriv et svar til: Beregning af opløseligheden.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.