Matematik

Bestem stamfunktion

05. december 2010 af Tef159 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! :)

Opgaven lyder:

Bestem en stamfunktion til hver af funktionerne, idet x>0 er forudsat:

10/x^2.

Ved at opgaven skal give -10/x+k. 

Men hvordan får jeg den til det? 

På forhånd, tak. :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. december 2010 af PeterValberg

 f(x) = 10/x2 = 10·x-2

F(x) = ∫10·x-2 dx = 10∫x-2 dx = 10·(1/(-2+1))·x-2+1 + k = 10·(-1)·x-1 +k = -10·x-1 +k = -10/x + k

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2010 af mathon

              F(x) = ∫10/x2dx = -10· ∫-1/x2dx = -10·(1/x) + k = -10/x + k

da
      
(1/x) ' = -1/x2


Svar #3
05. december 2010 af Tef159 (Slettet)

 Tusind tak :)


Skriv et svar til: Bestem stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.