Matematik

Funktion

05. december 2010 af Nielsenfirdfj (Slettet) - Niveau: B-niveau

 For en bestemt kobbertråd kan sammenhængen mellem den elektriske modstand og temperaturen udtrykkes ved formlen : y=0,218x + 56

hvor x er temperaturen(målt i grader C) og y er modstanden målt i ohm

a) hvad fortæller tallene 0,218 og 56 om sammenhængen mellem modstanden og temperaturen? 

b) Ved hvilken temperatur er modstanden 65 ohm?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2010 af Tyrael (Slettet)

b) Løs ligningen:

65 = 0,218x+56

Den fundne x-værdi er temperaturen (målt i ºC).

Du kan evt. anvende dit CAS-værktøjs solve-funktion til løsningen af ligningen, hvis du ikke gider gøre det med "håndkraft".
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2010 af ramme2 (Slettet)

a) hvad fortæller tallene 0,218 og 56 om sammenhængen mellem modstanden og temperaturen?  

y=0,218x + 56     lineær funktion

 Hver gang temperaturen stiger med 1 grad stiger modstanden i kobbertråden med 0,218 ohm

Når temperaturen er 0 grader C er modstanden 56 ohm.


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.