Matematik

Ligning?

06. december 2010 af Hardcorefan (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har en ligning der hedder:

2-3(x+19) = 5x+1

vil den ikke hedde:

1x+19 = 5x+2

jeg vil gange med 2 på hver side af =

så den hedder 2x+38 = 10x+4  eller hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. december 2010 af klimasven (Slettet)

Gang først ud på venstre side:

 2-3x-57=5x+1


Svar #2
06. december 2010 af Hardcorefan (Slettet)

hmm så

den vil hedde: 6-9x-57 = 15x+3 ?

så den vil hedde: 6x - 48 og så divider med 3 så den hedder:

2x-12 , for derefter at divider med 2, så den hedder 1x-6?


Brugbart svar (3)

Svar #3
06. december 2010 af PeterValberg

 #2 ups, det går lidt galt for dig :-)

2-3(x+19) = 5x+1 (først ganger du 3 ind i parentesen)

2-(3x+57) = 5x+1  (så hæver du parentesen, OBS det er en minusparentes)

2-3x-57 = 5x+1   (reducér venstre side)

-3x-55 = 5x+1 (saml x'er på den ene side og de "almindelige" tal på den anden)

-3x-5x = 1+55

-8x = 56 (dividér begge sider med -8)

x = -56/8  (forkort brøken mest muligt)

x = -7

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
06. december 2010 af Hardcorefan (Slettet)

okay mange tak, det var virkelig en hjælpende hånd, med dine beskrivelser i parantes!

 det gav også bedre overblik over hvad jeg havde gjort galt!


Skriv et svar til: Ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.