Matematik

rødder i et polynomiet ...

06. december 2010 af VidenSøger (Slettet)

 Hej :)

Jeg skal bestemme k, så -2 er rod i polynomiet p(x)=x3+kx2-3x+6

Har I nogle ideer til hvad man kunne gøre? Så kan jeg nemlig prøve mig frem!


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen p(-2) = 0 . Det er en ligning i k .


Svar #2
06. december 2010 af VidenSøger (Slettet)

Så jeg skal udregne ligningen sådan:

0=(-2)3+k(-2)2-3(-2)+6

skal jeg så isolere k?


Svar #3
06. december 2010 af VidenSøger (Slettet)

 men hvordan kom du frem til at -2 er x, ergo roden i polynomiet? Er det en bestemt regel som du har fulgt?


Svar #4
06. december 2010 af VidenSøger (Slettet)

 Har fået k= -1 


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. december 2010 af klimasven (Slettet)

 #3 At x=-2 er rod betyder at hvis du indsætter -2 alle de steder der står x skal resultatet være nul.


Svar #6
06. december 2010 af VidenSøger (Slettet)

 #5: Nu forstår jeg det bedre! Takker :)


Skriv et svar til: rødder i et polynomiet ...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.