Matematik

hvor lang tid skal genstanden bevæge sig?

07. december 2010 af mikhans (Slettet)

jeg har hastighederne 1,5 m/s og 6 m/s. spørgsmålet lyder så:

hvor lang tid skal genstanden bevæge sig før hastigheden når 120 km/t?

jeg går ud fra jeg skal sætte tallene ind i en lineær funktion men, hvordan gør jeg helt præcis?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2010 af Anxyous (Slettet)

Har du en acceleration?


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2010 af PeterValberg

 se øverst på denne hjemmeside: www1999215.thinkquest.dk/opslag/formler.html

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2010 af PeterValberg

 #1 tror at med de 1,5 m/s og 6m/s menes accelerationen (dog skal det være m/s2)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
07. december 2010 af mikhans (Slettet)

Hele Opgaven lyder:

En genstand bevæger sig langs en ret linje, således at hastigheden er v = 0,5*t, hvor v er genstandens hastighed (m/s), og t er tiden (s)

-Bestem hastigheden til tiden t=3,0 og til tiden 12.

-Hvor lang tid skal genstanden bevæge sig, før hastigheden er opppe på 120 m/s?

så jeg har regnet de to hastigheder ud således:

0,5 x 3 = 1,5 m/s
0,5 x 12 = 6 m/s

så jeg har ikke fået af vide noget om acceleration.
 

nogen der kan forklarer yderligere hvad jeg skal?
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. december 2010 af Anxyous (Slettet)

#4: Så kan du sætte v = 120 m/s, og så beregne t.


Svar #6
07. december 2010 af mikhans (Slettet)

er der en særlig formel til det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 #6:

Isoler t i den formel du har i #4.


Skriv et svar til: hvor lang tid skal genstanden bevæge sig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.