Matematik

rødder! hjælp!!

07. december 2010 af neematsiraj (Slettet) - Niveau: B-niveau

 5x^2 + bx + c

hvor b og c er tal

det opl'ses at f har røddene 3 og 7

bestem tallene b og c


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Da har funktionen forskriften

f(x) = 5·(x -3)·(x -7)

Gang ud og aflæs b og c.


Brugbart svar (2)

Svar #2
07. december 2010 af PeterValberg

 en andengradslfunktion kan faktoriseres som:

f(x) = a(x-r1)(x-r2)

hvor r1 og r2 er rødderne og a er koefficienten til andengradsleddet

Indsættes det du ved, får du:

f(x) = 5(x-3)(x-7)

gang parenteserne sammen og gang derefter 5 på, så har du forskriften:

f(x) = 5(x-3)(x-7)
f(x) = 5(x2-7x-3x+21)
f(x) = 5(x2-10x+21)
f(x) = 5x2-50x+105

det vil sige at b = -50 og c = 105

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. december 2010 af klimasven (Slettet)

 Prøv dette idet du indsætter rødderne på x' s plads

http://www.wolframalpha.com/input/?i=+5*3^2+%2B+b*3+%2B+c%3D+0+and+5*7^2+%2B+b*7+%2B+c%3D0


Svar #4
07. december 2010 af neematsiraj (Slettet)

 taak !! ;) 


Skriv et svar til: rødder! hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.