Fysik

Beregning af strækning?

08. december 2010 af ludvig111 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej alle

Jeg skal finde en strækning, og jeg ved at jeg skal bruge formlen v = s/t... hvor jeg skal isolerer s

Er det så sådan her jeg skal isolere.

s = v * t ?

Jeg er nemlig ikke helt sikker.

Med venlig hilsen

Ludvig


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2010 af emma2 (Slettet)

Jo. For at finde strækning af noget skal man sige :  s = v*t+1.

Det står i en fysik bog, hvis du ikke er helt sikker.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2010 af mathon

Ja det kommer an på
om bevægelsen foregår
                                                med konstant acceleration
eller
                                                uaccelereret = en jævn bevægelse


Svar #3
08. december 2010 af ludvig111 (Slettet)

men jeg var bare lidt usikker om at når jeg siger s = v*t er det så ikke m = m/s * s

Bliver resultatet så ikke m/s^2 eller noget eller hvordan er det nu ?


Svar #4
08. december 2010 af ludvig111 (Slettet)

opgaven lyder at et lyn nedslag slår ned og 12 sekunder senere høres braget ,,, hvor langt slår lynnet ned ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. december 2010 af mathon

lysets hastighed er så stor, at vi - i praksis -  ser lynet øjeblikkeligt
lydens hastighed er ved 20ºC ca. 0,340 km/s

dvs    1,023 km pr (3 sek) ≈ 1 km pr 3 sek

Når du ser lynet, begynder du at tælle sekunder, indtil du hører braget.
Det talte antal sek. divideres med 3.
Kvotienten angiver afstanden til lynnedslaget i km.


Svar #6
08. december 2010 af ludvig111 (Slettet)

skal jeg ikke bare siger lysets hastighed som er 3,00 * 10^8 m/s * 12 sekunder ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6 -- Læs #5 .


Skriv et svar til: Beregning af strækning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.