Matematik

I ABC er C = 90° , a=6 og trekantens areal er T=9

09. december 2010 af terbium (Slettet) - Niveau: B-niveau

 
I trekant ABC er C = 90° , a = 6 og trekantens areal er T = 9 .Bestem siderne b og c .

opgaven er fra Undervisningsministeriets vejledende opgaver til matematik B 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2010 af PeterValberg

 cossincalc.com/

beregner retvinklede trekanter såvel som vilkårlige trekanter

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2010 af PeterValberg

Da trekanten er retvinklet, kan du:

hvis højden er siden a:

T = ½·a·b   

isolér b og indsæt de øvrige værdier

hypotenusen c bestemmes bagefter med Pythagoras' læresætning

c2 = a2 + b2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
09. december 2010 af terbium (Slettet)

 T=1/2*h*g --> 9=1/2*6*g--> g=9/3-->g=3 

c^2=a^2+b^2 --> 6^2+3^2--> 36+9 = 45  

men opgaven er uden hjælpemidler og jeg ikke tage roden af 45 i hovedet, så er det den rigtige måde at komme fra til et resultat på ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. december 2010 af PeterValberg

T = ½·a·b

9 = ½·6·b

9 = 3·b

b = 9/3

b = 3

c = √(32 +62) = √(9+36) = √45

det er det nøjagtige resultat og dermed facit, du behøver ikke at gøre mere, heller ikke hvis det var med hjælpemidler

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. december 2010 af mathon

 eventuelt:

                        c = √(32+(2·3)2) = √(32 + 22·32) = √(32(1+4)) = 3√(5)


Svar #6
09. december 2010 af terbium (Slettet)

 tak 


Skriv et svar til: I ABC er C = 90° , a=6 og trekantens areal er T=9

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.