Matematik

Halverings konstant

09. december 2010 af mattte (Slettet)

 Jeg ved at Halvkonst. er T½ og udregnes (Ln½)/(lna) og jeg har en ligning der hedder y=797,6e^-0,036 hvad er så a?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2010 af natasia91 (Slettet)

a er hældningen, som er 797,6


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2010 af natasia91 (Slettet)

eller vent; er der ikke noget x i ligningen??


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Forskriften er sikkert

y = 797,6·e-0,036x ,

så a = e-0,036 , og ln(a) = -0,036 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 Du kan også bruge formlen T1/2 = ln(1/2)/k

hvor k er i ek altså -0,036 her. (Andersen er stort set inde på det samme i #3).


Skriv et svar til: Halverings konstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.