Fysik

Er der nogen der kan hjælpe mig?

24. april 2005 af LA (Slettet)
I et bægerglas med sprit er der anbragt et varmelegeme , der omsætter energi med effektten 78W. der er 167,0 g sprit i glasset. Sprit specifikke varmekapacitet er 2,45 J/(g*K). Der ses bort fra bæderglassets varmekapacitet og varmetab til omgivelserne.

a) hvor lang tid tager det at hæve sprittens temperatur fra 18 grader til 57grader.

b) efter noget tid koger spritten og der fordamper 4,2g sprit pr. minut. Hvad er den specifikke fordampningsvarme ved kogepunktet.

Der må meget gerne skrives løsning til opgaverne, for jeg kan få en bedre forståelse af det. TAK

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2005 af Mads (Slettet)

a)Du skal regne den energi der skal til for at opvarme spritten til 57 grader.
Dette gør du ved at bruge formlen
Q=m*c*deltaT

Du har alle de ovenstående tal.
Derefter skal du udregne den tid det tager at opvarme den.
Da effekt er defineret som energi pr tid, så skal du bare dividere den energi du fandt ovenfor, med den effekt som varmelegemet afsætter.
Altså Q=P*t
=> t= Q/P

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2005 af BsB86dk (Slettet)

Dette er svaret i FYsikaflevering Til dag som står lidt længere nede af listen...

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2005 af Mads (Slettet)

b) Husk hér at "specifik fordampningsvarme" ikke er en temperatur, men den mængde energi der skal til at få et stof til at skifte til gasform. Mange bliver forvirrede over dette.

For at nå frem til resultatet, skal du først finde den energi der bliver afsat i løbet af 1 minut. Dette er ret simpelt, da du bare skal gange to tal sammen. E=p*t (78W* 60 sek)

Du får at vide at denne mængde energi er nok til at fordampe 4,2g sprit.
Du skal nu bare finde ud af hvor meget energi der så skal til for at fordampe 1g sprit. Altså skal du bare dividere de to tal med hinanden. (L=E/m)

Så skulle du gerne kunne regne opgaverne selv.
Håber det hjælper.

Mads

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april 2005 af BsB86dk (Slettet)

igen:
se forummet der hedder:
FYsikaflevering Til dag

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. april 2005 af Mads (Slettet)

Ja, der er tallene indsat. Men en sådan opgaveløsning ville jeg ikke kalde "hjælp"...

Skriv et svar til: Er der nogen der kan hjælpe mig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.