Matematik

y som funktion af x, eller x som funktion af y

11. december 2010 af natasia91 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hedder det x som funktion af y eller y som funktion af x, kan ikke lig huske det, og det er jo ret væsentligt :)
er der evt. en huskeregel til det fremover? :)


Brugbart svar (4)

Svar #1
11. december 2010 af NejTilSvampe

 y(x)  er : y som funktion af x.

x(y)   er : x som funktion af y.


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Man kan jo bruge begge udtryk. Det afhænger helt af, hvad man vil udtrykke. Normalt taler man om y som funktion af x, altså y = f(x) , men den omvendte funktion x = g(y) = f-1(y) kan også komme på tale.


Svar #3
11. december 2010 af natasia91 (Slettet)

okay.. jeg skulle bruge det i forbindelse med jeg vil tegne en graf, hvor tiden som x aksen og koncentrationen som y aksen, så må det blive y (konc) som funktion af x (tiden) ikke? :)


Skriv et svar til: y som funktion af x, eller x som funktion af y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.