Fysik

Beregnelse af brydningsvinkel

12. december 2010 af christian011 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg har fået denne opgave for til imorgen. Men jeg aner ikke hvordan man løser den. Nogle der kan hjælpe?

Brydning af lys i grænsefladen mellem to materialer følger brydningsloven:

n1 ⋅ sin(i) = n2 ⋅ sin(b)

Hvor i er indfaldsvinklen, b = brydningsvinklen og n1 og n2 er brydningsindeks for de to materialer. Materiale 1 er luft (n1 = 1,00) og materiale 2 er vand (n2 = 1,33).

- Beregn brydningsvinklen, hvis indfaldsvinklen er 37°.

Hvordan regner man det ud?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. december 2010 af ernst88 (Slettet)

ind sæt i formlen og find b

1*sin(37)=1.33*Sin(b)

(1*sin(37))/1.33=sin(b)


Svar #2
12. december 2010 af christian011 (Slettet)

 Så hvad man siger 1 gange 37 sinus divideres med 1,33? Det giver 0,48. Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2010 af ernst88 (Slettet)

det lyder sandt nok og så sinus i -1 til det


Svar #4
12. december 2010 af christian011 (Slettet)

Så det giver 0,46. Kan det passe? altså 0,48 så trykke på sinus knappen og det giver 0,46. Men jeg ved ikke hvordan man laver sinus til minus. 


Skriv et svar til: Beregnelse af brydningsvinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.