Fysik

Udregning af gnidningskoefficienten

12. december 2010 af random1992 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

I min fysikrapport skal jeg udregne gnidningskoefficienten udfra den resulterende kraft. Mit forsøg omhandler en klods som accelerer ned af et ru skråplan. Jeg kender accelerationen (-0,6362), massen af klodsen (0,517 kg) og hældningsvinklen (11,82):

Jeg har forsøgt at finde gnidningskoefficienten:

Fres = FII – Fμ
m · a = Ft · sin(v) – μ · Ft · cos(v)
m · a = m · g · sin(v) - μ · m · g · cos(v)
((m · a)-(m · g · sin(v)))/(m · g · cos(v) )=-μ
((0,517 kg  · - 0,6362 m/s^2 ) - (0,517 kg · 9,82 m/s^2 · sin(11,82°)))  / ((0,517 kg · 9,82 m/s^2 · cos(11,82°))) = - μ
μ = 0,907
 

Er dette den rigtige formel?? og giver det mening?

Håber der er en som kan hjælpe :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2010 af peter lind

Nej. Du har smidt en masse væk. Forkort hellere massen ud i den 4 ligning altså inden du sætter tal ind.


Svar #2
12. december 2010 af random1992 (Slettet)

men er det ellers rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2010 af qktp (Slettet)

Pas på med dine accelerationer. Hvis jeg forstår dit resultat korrekt er -0.6362 m/s2 det resulterende acceleration. Altså den du har målt den have nedad skråplanet. Den vil have samme fortegn som din g*sin(v) og g*cos(v).

((m · a)-(m · g · sin(v)))/(m · g · cos(v) )=-μ
(a-(g · sin(v)))/(g · cos(v) )=-μ
 

(0.6362m/s2-(9,82m/s2 * sin(11.82))) / (9.82m/s2 *cos(11,82)) =-μ =-0.68


Svar #4
13. december 2010 af random1992 (Slettet)

jepsen, har også selv fundet frem til dette..

men tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Udregning af gnidningskoefficienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.