Matematik

bestem den reciprokke værdi

12. december 2010 af EmilieBN (Slettet)

 Hej. Hvordan bestemmer man den reciprokkeværdi af 3/4? 
Uden brug af lommeregner :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2010 af mathon

                     tipper tæller og nævner    
                                                                   (3/4)   --->   (4/3)


Svar #2
12. december 2010 af EmilieBN (Slettet)

 Så den reciprokke værdi af 4/3 er 3/4? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 Ja.

Et eksempel er:

0,5 = 1/2

<=>

1/0,5 = 2/1 = 2


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. december 2010 af mathon

egentlig
            (3/4)-1   =  1/(3/4) = 1·4/3 = (4/3)      da man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte

men i den korte version

                                                     tip (3/4) til (4/3)


Skriv et svar til: bestem den reciprokke værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.