Matematik

sammenligning løn...

12. december 2010 af Thecoolstuff (Slettet)

 Jørn H får som 30-årig et job, hvor hans årlige løn, er på 175.000 kr. Hans skolekammerat Rasmus, har taget en uddannelse hvor han kan regne med en gennemsnitsløn på 420000 kr om året fra han er 24.

Vis hvorledes du vil sammenligne, hvor meget Jørn H. og Rasmus har tjent, når de bliver 40.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2010 af ernst88 (Slettet)

du kan lave to linijer funktioner hvor a= ders indtegt per år


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2010 af Fænomenet (Slettet)

Vi kan se på to funktioner.

f1(x) = 6*175.000 + x*175.000

f2(x) = 420.000x

Sætter du f1=f2 og isolerer x, får du antallet af år, der skal gå, for at de har den samme formue :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Opgaven går ud på at beregne, hvor meget de hver har tjent ved alderen 40 år, ikke hvornår de har tjent det samme.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. december 2010 af Fænomenet (Slettet)

#3 Det er jeg godt klar over, men derfor kan jeg sandelig godt skrive det. 


Skriv et svar til: sammenligning løn...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.